skip to Main Content

Lev tættere på naturen

Ønsker du at forbinde dig og leve et liv tættere på naturen, så læs med her, hvor jeg vil fortælle dig hvordan du på en simpel og nem måde kan opnå det – og det uanset om du bor i storbyen eller på landet.  Mit hemmelige sted i naturen

Jeg vil gerne invitere dig med til mit hemmelige sted i naturen – mit personlige ”sit spot”. Et sit spot er, som navnet antyder, et sted, hvor vi sidder. Sidder og er nærværende med naturen. Det kan være et tilbagetrukket sted i din lokale park eller i anden bynær natur eller det kan være i hvilket som helst andet naturområde. Det vigtigste er, at det er et sted der er nemt tilgængeligt for dig, og et sted hvor du føler dig godt tilpas.

Jeg er kommet jævnligt på mit sit spot i nogle år. Faktisk er jeg kommet her så ofte, at det nærmest er blevet mit andet hjem. Her kender jeg musene i museboet, egernet der ynder at holde til her – som adskiller sig fra de andre egern med sit særlige temperament. Her kender jeg træerne og følger vejrets og årstidernes forandringer. Her sidder jeg og er nærværende med livet indeni og udenfor mig. Her giver jeg taksigelse og kærlighed til alt levende på stedet. Med tiden oplever jeg at det er blevet en stærk og gensidig givende relation, som er blevet meget betydningsfuld for mig.

Hvad “gør” jeg på mit sit spot?
Så hvad ”gør jeg” konkret, når jeg kommer herud? Jeg hilser på stedet og sætter mig godt til rette. I starten plejer jeg blot at sidde og tillade min krop og mit sind at falde naturligt til ro. Efter lidt tid begynder roen typisk at lande i min krop og mit sind, og nærværet eller min bevidsthed begynder at skinne igennem tankerne. Naturen hjælper mig til at komme til stede. Når jeg har dage, hvor der er mere indre støj, så kan jeg hjælpe nærværet på vej ved f.eks. at sidde en stund med fuld opmærksomhed på mit åndedræt før jeg retter min opmærksomhed udad.

Herefter sidder jeg blot med fuldt nærvær på naturen omkring mig. På naturens skønhed, dens farver, former og teksturer, duftene, lydene. Og jeg fyldes med kærlighed og taknemlighed for al den skønhed, al den livsvisdom der er til stede lige her.

Hvis min opmærksomhed bliver taget af tanker, så vender jeg bare igen og igen tilbage til naturen omkring mig lige her og nu. På bladenes raslen i vinden, på følelsen af vinden i mit ansigt eller hvad der er til stede lige nu. Jeg sidder her min 30 minutter og ofte længere. Og så siger jeg selvfølgelig tak inden jeg går herfra igen.

Sådan finder du dit personlige sit spot Eller måske snarere; sådan kan du lade det finde dig.

  • Tag ud i et naturområde eller en park, som ligger i tilgængelig afstand fra dit hjem
  • Hav din intension klar i dit indre og del den også med naturen når du ankommer – at du ønsker at finde dit sit spot
  • Gå i langsomt tempo imens du åbner dig og lytter med hele dit væsen. Dit sind, din krop, dine sanser. Hvis du føler dig draget til et bestemt sted eller noget fanger din nysgerrighed, så gå med det
  • Når du tror at du har fundet dit sted, så mærk efter om du føler dig tilpas og velkommen på stedet. Hvis ikke, så respekter hvad du mærker og gå videre indtil du finder et sted, hvor du føler dig godt tilpas.
  • Føler du dig godt tilpas og velkommen på stedet; tillykke! Du har nu fundet dit helt eget sit spot i naturen, som vil overøse dig med værdifulde gaver, hvis du besøger det med jævne mellemrum.

Gaverne ved dit sit spot
Hvis du tænker, at det lyder banalt, og måske spild af tid. Så lad mig her liste nogle af de gaver, som denne her praksis vil overøse dig med, hvis du gør det jævnligt:

  • Du vil opleve at få et sted i naturen, hvor du føler dig super tryg, fordi du kender hvert et træ, hver en plante, er fortrolig med dyrene på stedet, lydene, duftene osv.
  • Du vil følge årstidernes gang i naturen og mærke det på egen krop. Det vil kunne inspirere dig til at leve mere som det cykliske væsen du er – og derved leve i større balance med din egen natur.
  • Du vil opleve at du i højere grad regenererer din hjerne og derved bliver mere robust ift. stress
  • Du vil opleve at få mere ro og nærvær ind i dit liv – også når du ikke sidder på dit sit spot – og det vil bidrage til at bringe større balance i dit liv, og derved kan du også bedre bidrage til at skabe en verden i større balance

Jeg håber det kan inspirere dig til at få dit eget sit spot i naturen, og jeg tør næsten garantere dig, at det vil ændre dit forhold til naturen, foruden at det vil bringe mere ro og nærvær ind i lit liv. Det har i hvert fald ændret mit forhold til naturen.

Nyhedsbrev

Skriv dit navn og din email-adresse i felterne herunder for at modtage vores nyhedsbrev.

Back To Top